miercuri, 27 august 2014

Gregg Braden – Puterea subconstientului tau


Mintea subconștientă este magazia, cu o capacitate nelimitată; toate amintirile, experiențele din trecut, cele mai profunde convingeri, tot ce s-a întâmplat vreodată vă este memorat permanent. În termeni simpli, subconștientul este o parte din voi, ce este în afara constientului vostru, care creează programe automate pentru a face să funcționati mai ușor în viață, fără a fi nevoie să acorde atenție la tot ceea ce faceti.

 Ca si un incepator care invata sa conduca o masina si este concentrat pe condus si nu este atent la nicio conversatie din masina. Dar, după câteva săptămâni sau luni de practica, acea persoană ar fi în largul ei în timpul conducerii, deoarece reflexele devin un obiceiuri și sunt înregistrate în mintea subconștientă.
Subconștientul este activ zi și noapte, indiferent dacă acționezi asupra lui sau nu si controleaza toate functiile corpului, cum ar fi respiratia, bataile inimii si chiar sistemul nostru nervos. Neurologia a recunoscut că subconștientul controleaza 95 % din viețile noastre. În primii șase ani de viață mintea subconștientă este programată și mult mai puternică decât mintea conștientă.
Misiunea sa este de a vă răspunde exact în modul în care este programat. Subconstientul tau face tot ce spui și gandesti si se încadrează într-un tipar consistent de conceptii proprii, conform ,,master-programului” dumneavoastră ". De aceea este important să filtrati ceea ce încorporati în el. Dacă mintea subconstienta este atât de puternică, cum o reprogramați pentru a face schimbările pozitive în viața voastră, pentru a reprograma gândirea condiționată, care ar putea să vă tragă in jos de la a vă trăi viața cum ati dori? Gandurile voastre au puterea de a se manifesta în realitate. Alegerea este a voastră !

   Eliminati sabloanele subconstientului prin afirmatii pozitive
Pentru a schimba viețile noastre, trebuie să facem mai mult decât să ne schimbăm gândurile, noi trebuie să mergem mai adânc și să schimbăm programarea noastră. Pentru a programa subconstientul tau, cu prezentul "conștient", trebuie să înțelegeți că este nevoie de timp, pentru că implică eliminarea vechilor căi neuronale si crearea de noi conexiuni in creier.
Dar un lucru bun este că subconștientul învață prin repetiție, pentru că e modul în care aceasta a luat tiparele negative sau obiceiurile proaste. Petrecand timpul in fiecare zi afirmând noile convingeri / programarea noului model de gândire, puteți schimba în mod eficient viața și realitatea voastră.

Fa-ti timp in fiecare zi de semănat semințele noii programări. Repetarea mantrelor ( sunete sau silabe specifice tehnicilor yoghine si tibetane care prin repetarea lor continua ne pune in rezonanta cu energiile specifice din macrocosmos,n.a.) sau afirmatiile pozitive au puterea de a ne ridica vibrațiile și de a face o impresie de durată în mintea ta subconștientă. Potrivit lui Paramahansa Yogananda ( maestru yoghin care a atins starea de eliberare spirituala in timpul vietii; in viitor voi publica materiale din intelepciunea acestui mare maestru,n.a.) : " Repetarea tare sau tăcută de cuvinte care inspiră a fost gasită eficace în diverse sisteme de psihoterapie; Secretul constă în accelerarea ratei de vibrație a minții. "

  Ia in considerare afirmatiile :

-         ,,Mă iubesc si mă respect pe mine însumi.”
-         ,,Sunt plin de pace, armonie si bucurie.”
-         ,,Eu atrag lucrurile bune in viata mea.”
-         ,,Gandurile mele pozitive produc lucruri pozitive

Să nu repeti același lucru din nou și din nou, va trebui să spargi bariera care impiedica anumite gânduri de a intra în mintea subconștientă. Daca hranesti cu gânduri bune creierul continuu, ele vor intra în subconștientul tău. Hrănste-l doar cu ceea ce iti doresti si nu cu ceea ce nu vrei. În acest proces, în cazul în care ai gânduri negative, tristețe, anxietate, frustrare etc, nu încerca să rezisti acestor gânduri, ci recunoaste-le, constientizează-le și acceptă-le in mintea ta conștientă, și vor dispărea în cele din urmă.   Meditatia
Meditația te duce in tărâmuri mai profunde ale conștiinței, care iti permite să accesezi subconstientul tau. În starea normală de conștiență, creierul nostru funcționează în model "beta"( intre 14-30 Hz, n.a). Această stare este asociată cu vigilența, dar și cu stresul, furia și anxietatea. În meditație, tiparele creierului încetinesc pentru a trece mai întâi in starea ,,alfa”( intre 8-14 Hz) iar apoi ,,theta”( intre 4-8 Hz) și, în meditație profundă, starile ,,delta”( intre 0,1 – 4 Hz).
,,De fiecare dată când esti tentat să reacționezi în același vechi mod, întrebă-te dacă vrei să fii un prizonier al trecutului sau un pionier al viitorului.”
                                                                             Deepak Chopra
Pare dificil la început, dar cu o practică regulată, vei deveni un observator al gandurilor tale, în loc de a fi distras de ele. Permiteți gândurilor să curgă și nu reacționati la ele, fi un simplu observator. Acest lucru se intampla atunci când începi să profiti de beneficiile accesarii subconstientului tau prin meditație.

  Fi creativ
Lasă fluxurile tale creatoare să curgă, urmeaza-ti inclinatiile artistice cum ar fi pictura, desenul, gatitul, decorarea, sculptura, ceramica și așa mai departe. Cultivarea creativitatii tale te poate ajuta sa fi mai autentic și de a strânge legătura cu sinele subconștient.

  Urmeaza-ti instinctele
Intuiția este calea de legătură între subconștient și mintea constienta. Subconstientul tau, conversează cu mintea conștientă tot timpul. Aceasta este vocea interioară, sau "sentimentul bun interior", de care trebuie să asculti. Persoanele pozitive au fost raportate de a avea un puternic simtământ al intuitiei. Există și alte modalități de a debloca puterea mintii subconstiente - hipnoterapie clinică, psihologie energetică și chiar antrenarea undelor cerebrale - este eficientă. Odată ce începi să trăiești în armonie cu tine insuti si cu subconstientul tău statutul vieții tale va fi transformat!

   Video meditatie :         sursa : http://www.in5d.com/

     Drum drept spre Lumina !

Un comentariu:

  1. Va multumesc si va urmaresc , primesc cu incredere cunoasterea voastra si incerc dupa puteri sa o omplementez in viata si existenta mea

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.