miercuri, 18 iunie 2014

THORIUL - un element radioactiv nepoluant si nepericulos, o alternativa energetica actuala


Thoriul este un element radioactiv natural, și poate fi cel mai bine cunoscut pentru potențialul său de a înlocui producția de energie nucleară curentă prin implementarea in reactoarele alimentate de thoriu. Acest element este o alternativă pentru utilizarea uraniului, prin urmare, este un combustibil mult mai sigur pentru centralele electrice civile.

Spre deosebire de uraniu, thoriul nu este "fisionabil." Este nevoie de o metodă pentru a lovi thoriul si a începe reactia, cum ar fi abordarea acceleratorului sau o altă tehnică prin care se amestecă cu un izotop al uraniului ce eliberează neutroni, care la rândul său excita thoriul. Oamenii de știință și inginerii nu sunt inca hotarati asupra faptului dacă să ardă thoriul în reactoarele convenționale sau într-un număr alternativ, cum ar fi reactoarele topite de sare sau reactoare cu pat de pietriș, modele care datează de decenii. Ambele lucreaza la temperaturi mult mai mari decât reactoarele de astăzi și sprijină astfel un ciclu de generare mai eficientă. 
Ele ar putea servi, de asemenea, ca o sursă scăzută de CO2 si mare de căldură in procesul industrial, înlocuirea combustibililor fosili în operațiuni, cum ar fi producția de oțel si de ciment.
Ceea ce China încearca acum este de a da ceasul nuclear înapoi la mijlocul anilor 1960, atunci când la Oak Ridge s-a operat cu succes un reactor cu combustibil derivat din thoriu și răcit cu săruri topite. Laboratorul a produs, de asemenea, planuri detaliate pentru o centrală electrică la scară comercială. In ciuda promisiunii considerabile, reactorul de testare cu thoriu a fost închis în 1969, după aproximativ cinci ani de funcționare.
Cercetarea a fost amânată în mod eficient atunci când Administrația Nixon a decis în 1970 că industria nucleară din SUA sa se concentreze pe o nouă generație de reactoare cu reproducție rapida pe bază de uraniu. Pentru o serie de motive tehnice și politice, nu în ultimul rând teama publicului de centrale nucleare, aceste noi reactoare pe uraniu asteapta încă să fie utilizate comercial pe scară largă.

Carlo Rubbia, fizicianul caruia i s-a decernat Premiul Nobel in fizica declara la Conferinta din Geneva in 2013 : ,,In prezent energia nucleara fiind depasita si detestata de catre public si reactia post-Fukushima, guvernele si industria trebuie sa mearga mai departe fata de tehnologia clasica nucleara si sa treaca la modele superioare care se bazeaza pe thoriu, mai degraba decat uraniu”.
Rubbia a menționat că thoriu are "prioritate absolută" asupra tuturor combustibililor, inclusiv uraniu, sau combustibilii fosili. El a spus că trebuie să devină o prioritate nucleara, pentru că lasă mai puține deșeuri de lungă durată decât uraniul, este mult mai abundent, este rezistent la proliferarea armelor și are un conținut mult mai mare de energie, astfel încât reactoarele vor necesita cantitati mai mici.

Rubbia a cerut o schimbare a conceptiilor fata de thoriu, astfel ca energia nucleara ar putea juca un rol important ca sursa de energie cu emisii reduse de CO2, functie pe care publicul tinde sa o asocieze cu energiile regenerabile precum cea eoliana si solara.
"O distincție între energia regenerabilă și cea din surse neregenerabile este academică", a spus Rubbia, care a subliniat că țara cea mai faimosă pentru centralele pe bază de cărbune, care elimină cantitati enorme de CO2, China, ar putea genera echivalentul producției de energie electrică din 2007 - 3200 miliarde kWh - folosind o cantitate de thoriu, care este doar un mic procent din producția internă a Chinei de metale rare ale pământului. Thoriul vine din minerale, care, de asemenea, conțin elemente rare ale pământului, o clasă de materiale care sunt vitale pentru economia mondială și pe care China le controleaza.

  
In poza - thorium :

Fang Jinqing, un cercetător nuclear pensionat de la Institutul Energiei Atomice din China a împărtășit gândurile sale pe această temă: "În cazul în care un reactor cu sare topita pe baza de thoriu poate fi dezvoltat cu succes, se va elimina toate temerile cu privire la energia nucleară." În plus, " tehnologia funcționează în teorie, și ar putea avea potentialul de a remodela peisajul energiei nucleare, dar există o mulțime de provocări tehnice. "
Este destul de clar că reactoarele nucleare moderne de azi nu mai sunt necesare. Tehnologiile cu moduri alternative de combustibil sunt din ce în ce mai larg implementate, odata cu creșterea gradului de conștientizare în jurul necesitatii adoptării unui transport mai ecologic, fără îndoială, prevalența lor în societatea de masă va crește în timp.
Iata un exemplu :


Dacă nu ai fost uimit de masina hibrid care ruleaza cu aer sau motor alimentat cu apă, acest vehicul este sigur ca te va face sa te gandesti de doua ori cu privire la formele alternative de transport, pe care le vom folosi într-o zi.

Noua masina Thorium, creata de catre compania Laser Power Sistems, este complet fara emisii, fara turbina si genereaza electricitate. Este unul dintre cele mai durabile motoare noi, care arata ca actualele propulsii obtinute de la motoarele clasice sunt depasite moral si tehnic si ofera o alternativa interesanta.
 Alimentat de lasere cu thorium nuclear, acest motor are nevoie doar de 8 grame de combustibil la fiecare 100 ani. Charles Stevens, CEO si presedinte al companiei din Connecticut, susține că un gram de toriu produce energia a 7.500 galoane de benzină ( aprox. 28,5 tone ). Valorificata prin încălzire de o energie de la o sursă externă, ​​energia devine atât de densă incat moleculele produc căldură. Un vehicul care trebuie reumplut o dată pe parcursul vieții.

Poza – autoturismul CONCEPT CAR :

Se pare că multe țări și agenții militare au facut experimente cu acest tip de energie pentru puterea vehiculelor de un număr de ani. Și acum acest model poate fi creat ca o masina pentru public. Astfel putem scapa si de costul tot mai mare al carburantului si de poluare.
    Video :

                     

           Sursa : http://humansarefree.com/

      Drum drept spre Lumina !

5 comentarii:

 1. NAMASTE !!! ESTE MAI MULT decat imbucurator tot ceea ce am citit.Dar ,hai sa-i intrebam si pe CORPORATISTII IN PETROL SI derivate daca sant de acord. Mai tii minte Marius cand Tesla i-a propus lui J.P.Morgan crearea energiei gratuite ? De ce merhan Keshe este in continuare ignorat,desi a facut repetate invitatii tuturor guvernelor de a accesa free energie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei sunt forta care se opune introducerii acestor tehnologii. Dupa inlaturarea de la putere a Illuminatilor totul va fi posibil. Dar noi trebuie sa ajutam la toate acestea macar prin meditatii sau rugaciuni si prin nesupunere civica tacita, astfel incat sa contribuim la prabusirea acestui sistem malefic...
   Namaste

   Ștergere
 2. vor mai trece o suta de generatii daca nu vom pieri intre timp,pana cand aceasta energie va fi introdusa la scara mondiala in viata umana fiindca marile corporatii se vor impotrivi intotdeauna ieftinirii vietii

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu trebuie sa ne luptam cu ei.Trebuie doar sa nu mai participam la rocesul lor economic.Sa l abandonam ,sa ne creiem intre noi un sistem viabil de schimb pe bani virtual,fara ca acest ban virtual sa existe si astfel elitele vor fi excluse din circuitul economic mondial.Atunci se va schimba polul economic pentru ca al lor va sucomba singur din doua motive.Lipsa maini de munca si lipsa celor ce cumpara produsele lor.E singura solutie pasnica prin care omenirea pate scapa de ei.Prin razboi,razvratire civica nu,pentru ca detin arme si ne vor masacra fara mila.Chiar si asa cred ca vor incerca o resetare cu noile tehnologii Haarp si 5G.Nu vor da puterea fara lupta.Sunt prea avizi de putere si prea cruzi ca entitati fizice.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am mai spus-o poate pe undeva... aceste tehnologii sunt posibile dar nepermise publicului larg... De fapt adevărata lor destinație este pentru cei mai bogați oameni de pe planetă... și în subsidiar ca să ne ducă pe noi cu zăhărelul... Când un vehicul electric a cărui construcție implică manoperă și materiale în valoare egală cel mult cu cea de piață a două sau trei vehicule normale dar prețul cu care se anunță că va fi comercializat este de cel puțin zece -douăzeci de ori mai mare, e clar că nu e destinat decât celor care în fond nu au nevoie de el pentru că la banii pe care-i au pot dispune discreționar de orice mijloc de transport actual.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.