duminică, 29 iunie 2014

NIKOLA TESLA – genialul inventator al tehnologiilor mileniului II


                                                                                      de Lidia Teodorescu

Când te gândeşti la electricitate, te gândeşti la Edison, când te gândeşti la radio, te gândeşti la Marconi, dar în realitate există un singur geniu al electricităţii şi se pare că tocmai acesta aproape că a fost uitat... un om care a visat să dăruiască omenirii resurse inepuizabile de energie. Numele lui este Nikola Tesla, cel care, prin invenţiile sale a făcut posibilă transmiterea energiei electrice în întreaga lume, devenind astfel un „maestru” al electricităţii. Un detaliu foarte puţin cunoscut, dar extrem de semnificativ, este că acest inventator de geniu era aromân!

Invenţii revoluţionare

Nu exagerăm spunând că Nikola Tesla a transformat lumea cu ajutorul electricităţii. Moştenirea extraordinară pe care el ne-a lăsat-o şi ajutorul imens pe care aceasta îl reprezintă pentru întreaga omenire poate fi văzut peste tot acolo unde este folosit electromagnetismul. De numele său se leagă celebrul experiment Philadelphia şi primul contact cu alte civilizaţii, savantul recepţionând din spaţiu un semnal radio repetat. Pe lângă descoperirile sale din domeniul electromagnetismului (curentul alternativ mono şi polifazat, motoare de tot felul, tehnologii de înalta frecvenţă şi înaltă tensiune etc) şi al ingineriei, Tesla este considerat un pionier în mecanică (ex. Turbina Tesla), robotică, balistică, ştiinţa calculatoarelor, fizica nucleară şi fizica teoretică.  Şi totuşi, în mod inexplicabil, istoria pare să fi uitat de acest om cu totul remarcabil, care a dăruit atât de multe invenţii revoluţionare umanităţii.

Genialul savant a fost inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician, fiind considerat unul dintre cei mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului secolului XIX şi începutului secolului XX. Invenţiile şi cercetările teoretice ale lui Nikola Tesla stau la baza cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazate, sistemele de distribuţie a puterii şi motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluţie Industrială. Una dintre cele mai importante invenţii ale sale este generatorul de curent alternativ, el contribuind de asemenea la construirea hidrocentralei de lângă Cascada Niagara.

Tot lui îi datorăm şi primul sistem de comunicaţie fără fir (wireless), primii roboţi, prima telecomandă, ideea de vehicul cu decolare verticală şi altele. Tesla a propus o schemă care arăta ca un science-fiction: un sistem global de comunicaţii fără fir pentru a transmite mesaje telefonice dincolo de ocean; pentru a transmite ştiri, muzică, rapoarte privind piaţa bursieră, mesaje private, pentru a securiza comunicaţiile militare în orice colţ al lumii. „Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă din orice colţ al său,” spunea Tesla. 

Naţionalitate de împrumut

Nikola Tesla este considerat de biografii americani ca fiind un emigrant de origine sârbă (la fel ca şi alţi români celebri, cum ar fi Henri Coandă sau George Enescu şi Tesla a primit o naţionalitate de împrumut). În realitate el a fost istro-român. S-a născut în noaptea de 9 spre 10 iulie în anul 1856, ca fiu al preotului ortodox Milutin Teslea şi al Gicăi Mandici. Tatăl său se trăgea dintr-o familie de grăniceri antiotomani în fostul imperiu austro-ungar. Numele iniţial de familie era Drăghici, dar el a fost înlocuit în timp cu porecla Teslea, după meseria care era practicată în familia sa, aceea de dulgher (teslar).

Henri Coandă îl prezintă pe marele inventator Tesla ca fiind român bănăţean din Banatul Sârbesc, dar, în realitate, prietenul său Nikola era un istro-român din Croaţia. 


Nikola Tesla avea capacitatea de a percepe în faţa ochilor, cu o claritate extraordinară,
orice obiect care era desemnat de un cuvânt rostit, încât uneori îi era imposibil să-şi dea seama dacă ceea ce vedea era un obiect real sau doar o percepţie imaginativă. Astfel de imagini îi apăreau spontan în câmpul vizual adeseori şi ele persistau, în ciuda eforturilor sale de a le face să dispară. Uneori acestea nu se „destrămau” nici măcar atunci când el încerca să le alunge cu mâna. 

Prin eforturile pe care Tesla le-a realizat, de a controla aceste apariţii care erau la început pentru el stânjenitoare, şi-a dezvoltat foarte bine capacitatea de a realiza proiecţii astrale. Astfel, cea mai mare plăcere a sa era aceea de a călători cu corpul astral în lumile subtile astrale, vizitând în felul acesta diverse locuri minunate, nebănuite, existente în planul astral al manifestării. Reputatul savant s-a preocupat în mod constant de aceste percepţii ale sale până la vârsta de 17 ani, când i-a venit ideea de a realiza unele invenţii bazate pe informaţiile la care avea acces în timpul incursiunilor sale din lumile subtile pe care le vizita.

Experimente realizate în minte

În cazul lui Tesla, era cu totul extraordinar faptul că, datorită capacităţii sale excepţionale de vizualizare, el putea să construiască, să testeze şi să dezasambleze în cele mai mici detalii, orice aparat dorea, doar mental, astfel încât nu avea niciodată nevoie să construiască modele, să deseneze  proiecte sau să realizeze experimente. 

Tesla îşi realiza invenţiile în minte, până în faza lor finală. Pornind de la ideea pe care o avea, el o cristaliza în minte cu ajutorul imaginaţiei creatoare, făcea tot felul de adaptări şi aducea toate îmbunătăţirile necesare dispozitivului pe care şi-l imagina, îl punea în funcţiune şi îl experimenta în acest mod, în minte, până când totul funcţiona perfect. În final, el construia efectiv respectivul dispozitiv, care, în mod invariabil, funcţiona şi în practică exact aşa cum el îl vizualizase mental, toate experimentele decurgând întocmai cum le planificase el în minte. 

Având această capacitate extraordinară, genialul savant înzestrat cu percepţii extrasenzoriale a reuşit să inventeze diferite motoare şi generatoare electrice, sisteme de iluminare artificială, dispozitive pentru controlul curenţilor electrici de foarte înaltă frecvenţă, unele dispozitive în domeniul radiotehnicii, diferite turbine etc., care au revoluţionat lumea ştiinţifică.

Tesla a publicat articole despre rezultatele pe care le-a obţinut în studiul razelor X, în ceea ce priveşte oscilatorul Tesla, curenţii de înaltă frecvenţă, diverse aparate electrice, descărcările electrice în tuburi vidate şi telefotografie. Unele dintre articole expun opiniile sale cu privire la viitorul electricităţii şi la unele probleme de mare interes pentru umanitate.


Secretul energiei gratuite

Nikola Tesla a rămas în istorie prin curentul alternativ, motoarele şi generatoarele moderne de curent alternativ şi, stupoare, tuburile fluorescente. Numele lui e legat de inducţia magnetică, ce se măsoară în "Tesla". Bobina Tesla este una dintre invenţiile sale, care şi astăzi este un foarte bine păstrat secret al tehnicii tensiunilor înalte. Inventată în 1891, bobina Tesla este un transformator special, care se alimentează de la reţea sau de la baterii şi care ridică tensiunea până la sute de mii de volţi şi chiar mai mult, obţinând astfel curent de înaltă frecvenţă. Ingeniozitatea invenţiei lui Tesla constă în faptul că în cazul acestei bobine nu este vorba de o creştere a tensiunii corelată cu scăderea amperajului, aşa cum se petrece la un transformator obişnuit, ci de un câştig extraordinar de putere, care se realizează prin intrarea în rezonanţă cu energiile subtile ale naturii.

Luând ca exemplu analogic un leagăn, vom considera că, dacă împingem leagănul în contratimp cu impulsul existent, leagănul va oscila din ce în ce mai încet. Însă dacă dăm leagănului impulsuri exact la sfârşitul unui ciclu, realizând în felul acesta o sincronizare, folosind deci din plin exact momentul potrivit, acest fapt va determina o creştere gradată a amplitudinii oscilaţiilor leagănului. Putem numi această sincronizare stabilirea rezonanţei sau punerea în rezonanţă. În aceste condiţii, oscilaţiile pot fi făcute să atingă valori uluitoare. Deci, în cazul unei funcţionări ideale, impulsul se declanşează la sfârşitul fiecărui ciclu, exact la momentul potrivit. În această stare ideală de rezonanţă perfectă, câştigul de putere este gigantic. 

Astfel, bobina Tesla poate fi folosită pentru iluminatul artificial, pentru dezinfectarea apei, pe post de transformator radio, transformator de energie electrică, precum şi în domeniul comunicaţiilor globale, în electroterapia cu curenţi de înaltă frecvenţă, pentru generarea razelor X sau ca generator de ozon pentru dezinfectare, fără consum prea mare de energie. Şi descoperirea energiei tahionice i se datorează cercetărilor realizate de Tesla. 

Dincolo de acestea, cel mai mare merit al lui Nikola Tesla este munca sa de pionierat în domeniul energiei gratuite, denumite şi free energy. Dezvăluirea secretului generării energiei gratuite ar duce în scurt timp la colaps majoritatea industriilor existente la ora actuală pe planeta noastră, care câştigă sume imense de bani pe spatele contribuabililor. Acesta este unul din principalele motive pentru care cerectările lui Nikola Tesla, care ar trebui să aparţină întregii omeniri, sunt ţinute secrete. 

Dupa ce bancherul J.P.Morgan care-l finanta, i-a taiat mijloacele financiare pentru dezvoltarea cercetarilor sale si distrugerea laboratorului sau printr-un incendiu devastator, Nikola Tesla a trait tot restul vietii intr-o camera de hotel, cu totul la dispozitie, unde si-a gasit si sfarsitul. Multe din inventiile sale au fost furate de catre Edison si apoi produse sub brandul sau, iar cele mei multe dintre ele sunt in mana elitei in vreun seif strict secret.
Sper sa traim momentul cand vom beneficia cu totii de aceste inventii formidabile ale acestui mare geniu al umanitatii...

Video ,, Secretele pierdute ale lui Tesla” aici : http://www.youtube.com/watch?v=7r-3FNtgOFM
            
            sursa : http://www.yogaesoteric.net/

   
          Drum drept spre Lumina !

2 comentarii:

 1. Am tot citit din diverse surse, despre Tesla multe si destule, dar e atat de departe momentul cand vor fi dezvaluiri transparente, le cam asteptam o majoritate ,si se misca mult prea incet. Suntem suficienti cu mainile legate ,cum sa grabim? Sunt necesari pasi hotarati din sfere inalte,si suntem minusculi inca. Imi dau seama ca din cauza aparentei stagnari evenimentiale, in acel moment se va produce o explozie gigantica de schimbari ,cu mari si profunde amprente.Presiunea mentala creste viguros si este de neoprit.Sa inceapa deci !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salutari de lumina ! La inceputul comentariului tau iti pui intrebari si spui ca ,,suntem minuscului", apoi la sfarsitul comentariului, gasesti resursele interioare si crezi ca dezvaluirea si implementarea acestor tehnologii va incepe in curand...Asa este, la prima vedere noi credem ca suntem insignifianti in aceasta lume in care cei cu bani si cu putere hotarasc soarta noastra, cat sa castigam si cat sa platim ca sa traim pe aceasta planeta. Dupa ei NOI SUNTEM VINOVATI CA NE-AM NASCUT !! Dar daca abordam existenta din punct de vedere spiritual, noi suntem cei care schimbam realitatea in fiecare secunda. Marea majoritate doarme si sunt inca ignoranti, dar noi avem responsabilitatea sa CREDEM ca totul se va schimba cat mai curand. In prezent in vreo 8 tari de pe planeta se produce pe stoc dispozitivul QEG, Generator de Energie Cuantica, dupa modelul lui Tesla. La momentul desemnat de catre cineva, poate acestea vor invada piata si vor lovi la temelie constructia actuala energetica mondiala a corporatiilor care, ori se vor transforma in generatoare foarte ieftina de energie in masa ori vor disparea. Eu cred ca momentul de varf al umanitatii se apropie. Si acesta va insemna prabusirea actualului sistem economic sclavagist si startul noului sistem financiar , anuntarea legii NESARA, Dezvaluirea ET, si declansarea vanzarilor de dispozitive ,,Free Energy" pe intyernet , in masa. Toate acestea cu o revolutie de proportii in SUA si arestarea membrilor de top ai cabalei.
   Eu asa simt in acest moment...
   Deci ceea ce credem cu toata fiinta noastra se va manifesta negresit si neintarziat la acest moment al evolutiei planetare ! Ca atare SA CREDEM cu toata fiinta noastra acestea si se vor intampla !
   Doamne ajuta !

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.