vineri, 18 aprilie 2014

Ca raspuns la amenintarile occidentului Rusia anunta crearea Uniunii Eurasiatice si noua moneda Altyn                                                                      de Lada Ray


Lada Ray este lingvist, consultant financiar, maestru Feng Shui, saman, viitorolog si autor a mai multor carti, printre care ,,Gold Train” ; ,,The Earth Shifter”, s.a. Site-ul ei este  http://ladaray.wordpress.com/


Acest articol este conceput de autoare si imbunatatit cu diverse adaugiri de mine. Sper sa aduca o lumina in ceea ce se intampla in prezent in lume si sa devenim constienti ca traim o perioada care va transforma definitiv aceasta planeta si modul de existenta al oamenilor in ansamblu.
S-a intamplat exact cum ma gandeam. Toate sanctiunile si amenintarile la adresa Rusiei nu au facut altceva decat sa aiba efect invers asupra clicii corporatisto-financiare Vestice si sa grabeasca constituirea unui nou sistem financiar Estic. Reorientarea si mai apoi crearea unui sistem financiar independent in Rusia era lucrul de care se temeau cel mai tare bancherii de pe Wall Street si City of London.


Acest lucru va duce inevitabil la o catastrofa pentru SUA/Marea Britanie si UE, cu exceptia acelor tari europene care au intuit situatia si si-au reorientat economiile spre Est. Rusia, China, precum si tari din spatiul eurasiatic vor beneficia din plin.

Bravo SUA si UE, datorita comportamentului lor agresiv si provocator, au reusit sa accelereze acest proces cu cel putin 10 ani. Presedintii Rusei, Kazahstanului si Belarus au anuntat oficial ca Uniunea economica formala vamala a Uniunii Eurasia vor fi accelerate si finalizate pana in 2015, iar aceasta va adopta o noua moneda Altyn. Vladimir Putin a anuntat ca Altyn ca noua moneda a Eurasiei era planificat sa fie introdusa in 2025, dar datorita sanctiunilor SUA/UE impotriva Rusiei aceasta va apare in 3-5 ani.

In mod eficient Rusia trage un semnal de alarma ,,partenerilor occidentali”, ca Putin este disponibil la o cale diplomatica si amiabila in timp ce interesele Rusiei sunt incalcate in occident. Acest anunt vine sa completeze anuntul precedent in care Rusia preciza ca este pe cale de a dezvolta propriul sistem de plata universal, dupa ce Visa si MasterCard au incercat blocarea tranzactiilor din Rusia. Visa si MasterCard au revenit asupra acestei decizii dar prejudiciul a fost deja facut. 

Rusia ar putea dezvalui lumii noul sau sistem de plata suveran cat mai curand in acest an. Noul sistem rusesc va fi legat la sistemele de plati suverane chinez si japonez, care este acceptat in peste 70 de tari. Acest sistem de plata va fi adoptat in cele din urma de catre Uniunea Eurasiatica.
In cele din urma, Uniunea Eurasiatica ar putea deveni si uniune militara, ca contraparte a NATO.

Initiativa de a crea o noua moneda a venit din partea presedintelui kazah, Nursultan Nazarbayev in 2012 iar Vladimir Putin a fost de acord.

Altyn inseamna aur. Cuvantul este de origine turca. Familia de limbi turcice include limbi vorbite de popoarele siberiene, tatari, mongoli si kazahi.
Rusia a fost intotdeauna o tara multinationala, iar limbile turcice au fost unele din cele mai vorbite in tara. In timpurile antice si medievale, rusii au avut schimburi economice si legaturi foarte stranse cu Asia si Orientul Mijlociu. Drumul Matasii si alte rute comerciale importante din Est treceau prin Rusia. Rusii medievali vorbeau curent limbile turcice ca si limba lor materna.

De ce Altyn ? Altyn a fost numele unei vechi monede de aur folosite de catre rusi pe scara larga in comertul lor cu vecinii turci sau arabi. Mai tarziu in evul mediu, Altyn sau ,,altynnik” a devenit una din cele mai obisnuite monede din Rusia.

Astfel Altyn ( aur ) – este denumirea elocventa.
Prin aceasta moneda, Uniunea Eurasiatica, impreuna cu China ( Yuanul ), trimite un semnal ca se vizeaza standardul de aur, care va duce la disparitia dolarului ca moneda de rezerva mondiala. 

Rusia este unul dintre cei mai mari producatori de aur, recent a deschis o noua exploatare aurifera in Urali, in acelasi timp impreuna cu China fiind si importatori mari de aur. Rusia recunoaste oficial rezerva sa de aur la 1000 de tone, dar sigur este de cateva ori mai mare. China la randul sau a anuntat ca si-a crescut rezerva de la 1000 de tone la aprox. 3000, dar deasemenea mai inmultiti cu 2 sau 3.
 Kazahstanul detine rezerve considerabile de aur pe langa cele de petrol si gaze precum si terenuri fertile.

Potrivit lui Paul Craig Roberts si alti analisti, rezervele de aur ale SUA au fost imprumutate dealerilor, care au vandut aurul, cu scopul de a tine iluzia preturilor mici la aur, dolarul stabil si economia solventa ; pe scurt de a amana caderea dolarului ca moneda de rezerva mondiala. O mare parte din rezerva de aur a trebuit sa fie livrata Chinei pentru a acoperi obligatiunile de acum 50 de ani in urma( vestita intelegere de la Breton Woods). SUA a fost de mult timp suspectata ( de lipsa aurului ), dar acum este recunoscut de majoritatea observatorilor ca Fort Knox ( unde se tinea rezerva de aur a SUA) este gol. Public s-a anuntat ca ar detine cca. 8000 de tone de aur dar, nu stie nimic pentru ca auditul rezervei de aur nu este permis. 

Se crede ca dezastrul bancar din Cipru s-a petrecut si datorita faptului ca Rusia si China faceau contractele de tranzactii al aurului de pe piata mondiala prin aceasta tara. Occidentul a dus premeditat Cipru in faliment pentru a lovi in Rusia si China. Se pare ca SUA au reusit sa incetineasca temporar achizitiile de aur ale Rusiei si se apleaca acum asupra Indiei pentru a incetini importurile de aur. Populatia Indiei este considerat cel mai mare detinator si cumparator de aur din lume. Se estimeaza ca detinatorii privati ar detine in aceasta tara in total cca. 25.000 de tone de aur.

Deoarece in ultimii ani SUA si-a folosit cea mai mare parte din rezervele sale de aur pentru a crea o iluzie a dolarului solvent, a trebuit sa gaseasca mai mult aur in alta parte, atunci cand China a inceput livrarile exigente pe contractele sale de aur. Se avea incredere in rezerva de la FED din New York, dar curand s-a demonstrat ca aurul nu exista dupa ce Germania si-a cerut aurul inapoi. Din cele 1500 de tone ale Germaniei stocate la FED-NY, aceasta acerut doar 400 de tone inapoi. Aceasta cantitate nu a putut fi pusa la dispozitie. Germania a facut o concesie, spunand ca accepta in transe pe parcursul a 7 ani, la o rata de 50 de tone pe an. In primul an SUA a putut da inapoi Germaniei doar 5 tone..!! Aceasta a fost declansarea neincrederii mondiale la adresa SUA.

Sistemul economic si financiar al capitalismului si a economiei de consum se prabuseste. Redistributia puterii se intampla deja, energia trece treptat de la Vest la Est. 
Toate acestea se intampla conform legii ciclicitatii universale sau alternatei universale.
 In timpurile medievale centrul comertului mondial si bogatiile au fost Asia, Rusia si Orientul Mijlociu. In acelasi timp cu Europa care avea o economie  saraca, devastata de razboaie feudale devastatoare. 
Pe cand Paris si Londra erau locuri sumbre, mizerabile si nedorite, Rusia era denumita ,,tara celor o suta de orase cu cupole aurite” . De fapt au existat peste 240 de orase in Rusia cu acest statut in acel timp. In timp ce Europa trecea prin intunecatul Ev Mediu, Orientul Mijlociu a cunoscut epoca de aur punctata cu progrese incredibile in stiinta, arta, medicina. China si India au fost locuri de dorit cu bogatii nespuse, care au fost un vis al fiecarui comerciant si calator.

Acest ciclu s-a incheiat, centrul economico-financiar se schimba si trece din nou in Orient, dar completez ca totusi pentru putin timp, deoarece vom trece de data aceasta la economia bazata pe resurse si la o economie globala pentru oameni si umanitate. Dar acest pas este necesar ca ceva tranzitoriu pentru a prabusi definitiv sacalii din Occident care devasteaza planeta premeditat.

Prin tot acest deceniu si deceniul care urmeaza oamenii se vor confrunta cu aceasta schimbare revolutionara, daca nu se va petrece o trezire brusca in masa si pana in 2020, poate vom trai in conditiile economiei bazate pe resurse si fara bani, eu mai cred in asta inca ! Suntem prezenti la o transformare fundamentala a arhitecturii mondiale existente, in ceva complet diferit. Noile centre de putere din Orient sunt in crestere, in timp ce cele vechi din Occident sunt pe moarte. Capitalismul sec.20 si socialismul au fost doua fete ale aceleiasi monede, menite a se opune unul altuia. Vechiul sistem capitalist este acum pe moarte. 
In anii ’90 cand sistemul socialist s-a prabusit odata cu destramarea URSS, ar fi trebuit ca si capitalismul sa se opreasca. Dar acesta s-a bucurat de un succes trecator peste cadavrele tarilor foste socialiste. Acum a sosit ceasul sau cel de pe urma !
Cand acel sistem s-a prabusit a facut-o rapid si-n liniste. SUA nu va face asta. Va incerca prin orice mijloace sa traga dupa ele pe oricine in abisul sau intunecat. Nu este vorba despre capitalism vs socialism, acesta nici nu a existat, totul a fost pentru controlul lumii

Imperiul Corporatiei SUA, cum isi definesc in prezent americanii propria tara, va pretinde cu disperare ca detin controlul. Ei vor face orice, cat de dificil ar fi, pentru ca vreo tara anume sa treaca la noul sistem, prin sabotaj, amenintare si santaj sau instigare la conflicte si haos. Am vazut toate acestea in Serbia, Irak, Afganistan, Libia, Siria si in prezent in Ucraina. Acesta este modus operandi care caracterizeaza SUA. Guvernul SUA nu este capabil sa admita greselile si sa mearga mai departe cu demnitate.

Povara datoriei SUA si al statelor UE creste, economia lor se clatina si astfel SUA devine tot mai disperata de a incetini progresul modelului alternativ Eurasiatic de dezvoltare. Numai anul trecut SUA au suferit lovituri umilitoare ca urmare a scandalului NSA/Snowden si fiasco-ul din Siria. Actiunile SUA de a submina alte tari va continua, dar asta le va demasca si le va prabusi pe ele insele.

Crearea alternativei garantate cu aur si / sau garantate cu resurse naturale si economii, juxtapuse cu monedele de hartie fara valoare din Vest si scoase din sistemul economic occidental in prabusire si corupt, va continua.
Pana la urma criza Ucraineana nu a facut decat accelerarea procesului de colaps al economiei occidentale in acelasi timp cu cristalizarea noii economii eurasiatice si a contrabalansarii polilor de putere planetara, dar cu un alt scop si statut, sper.
                  
              sursa : http://jhaines6.wordpress.com/

Care este statutul Romaniei in acest context ?

Nu pot sa nu fac acest comentariu pentru ca sunt roman si ma ,,roade tare” evolutia tarii mele in acest prezent de mari transformari.

Si incep cu speranta si optimism sa afirm ca singura noastra sansa este una de tip spiritual. Trezirea in masa a romanilor ACUM, in acest an de alegeri cand toate partidele isi fac planuri marete de a ajunge iar la ciolan si de a ispravi odata pentru totdeauna opera de a distruge aceasta tara si de a extermina populatia, mai ales cea imbatranita si nefolositoare. Am facut aceste afirmatii din prisma viziunii lor.

Economic daca analizam suntem o tara in faliment. Cu toate elogiile cresterii economice din prezent, la datoria reala de cca. 160-180 de miliarde pe care o avem( si care ne este ascunsa, minimizand-o ) , nu avem sanse reale de supravietuire in acest sistem economic. Daca acest sistem ar mai continua, in maxim 5 ani Romania ar intra in incapacitate de plata, daca nu mai devreme.

Corporatiile straine ne fura resursele naturale pe care le mai avem, sub obladuirea nonsalanta a clasei politice profund corupte si aservite. Dupa ce acestea se termina, nimeni nu ne mai baga in seama. Nici SUA, ca ,, parteneri strategici” cum ne spala auzul alesii nostri, nici UE ca ,,membru cu drepturi depline”. Totul este o mare cacialma facuta pentru a crea iluzii false marii mase de romani. Si aici intra cu precadere cei saraci si cei bogati precum si parvenitii care au impresia ca un mic chiag le da o sansa de a trai mai bine viata in egoism fara sa le pese de ceilalti si de ce se intampla cu tara lor. FALS !

Toti suntem legati intre noi ca fiinte umane multidimensionale si legati cu Universul. Un aforism oriental spune : ,,Rupeti un fir de iarba si se va cutremura intreg Universul”. Nimic nu este la intamplare, impreuna sau individual. Totul este o iluzie, pentru ca noi sa putem sa ne manifestam deplin ca fiinte individuale intr-un corp fizic si astfel sa creem intr-un mod unic Creatia insasi.

Revenind…, doar spiritual, prin ridicarea vibratiei individuale si de grup putem inlatura de la putere pe toti coruptii si analfabetii care se erijeaza in alesii nostrii. Nu-i recunosc nici ca alesii mei si nici macar ca si concetateni. Eu le dau liber sa plece toti din tara cu tot ce-au furat pana acum, fara judecata si condamnari si sa ne lase in saracia noastra sa ne creem un viitor cum vrem pentru noi si copiii nostri.

Avem capacitati extraordinare in aceasta tara care ar aduce poporul in maxim 5 ani intr-un paradis. Pentru asta trebuie trezire spirituala si discernamant spiritual. Raul taiat cu bunatate de la radacina si puse bazele unei societati drepte, echilibrate, fara partide politice, parlament si politica. Conducerea sa se faca in microcomunitati cu oameni alesi de catre comunitatile respective pe pricipiul celui mai onorabil si cinstit, precum si pe principiul competentei - celui mai bun intr-un anumit domeniu. Sa fie finantate proiectele de energie libera si multe altele, pentru ca inventii romanesti exista mai mult decat la alte popoare si toate puse la dispozitia oamenilor gratuit.

Sa se incurajeze agricultura de familie si microcomunitati, sanatoasa si organica, incurajata si implementata permacultura ( vedeti filmele cu Sepp Holzer, austriacul care la o altitudine de 1800 m cultiva cereale, legume, pomi fructiferi, precum si pepeni, kiwi si struguri fara sa are pamantul, de pe internet ). Cuba este un exemplu de astfel de tara care s-a ridicat, dupa prabusirea URSS si pierderea privilegiului petrolier cu aceasta si acum este un exemplu de realizare a unei agriculturi sustenabile, organice si eficiente. Cautati filmuletul pe net este un exemplu edificator pentru noi.

Dar inainte de toate sa nationalizam totul. Toate contractele cu terti care sunt in defavoarea natiunii romane sa fie anulate prin dreptul fundamental al poporului roman la existenta. In actuala constiinta planetara noi apartinem pamantului si nu invers. Desfiintarea proprietatii definitiv si pentru totdeauna. Resursele sunt proprietatea omenirii in ansamblul ei si trebuiesc folosite ca atare. Toti cei care au gandire egoista si individualista sa fie marginalizati, sa nu mai fie lasati sa-si manifeste egoul dupa bunul plac, dar ajutati sa se integreze in comunitati.

Acestea sunt doar cateva idei care imi vin acum, dar se poate dezvolta subiectul. Un inceput in sensul acesta l-am observat la Miscarea Meritocratica http://meritocratia.ro/ , dar necesita imbunatatiri pe o baza spirituala si nu una economica.

Cred ca toti care cititi acest blog stiti ca in aceasta zona in care noi traim acum, a fost centrul spiritual al planetei si de aici s-a pornit din nou actuala civilizatie. Aici si acum s-au incarnat cele mai inalte spirite ale acestui univers. Ma rog pentru ca aceste individualitati sa se manifeste cat mai repede posibil, sa devina constiente de misiunea pe care o au. 
Sa ne dam mana cu totii pentru a salva si transforma aceasta tara, care este pe moarte si apoi sa dam exemplu celorlati si sa ajutam la transformarea planetara in ansamblu…
   
Doamne ajuta !

    Drum drept spre Lumina ! si PASTE FERICIT TUTUROR !

35 de comentarii:

 1. Mai rusnace,schimba-ti numele la blog.Spune-i Ivan Groznai,pana astepti sa pice economia occidentala,sa faci plati in altani (ruble) si sa renasca mini URSS.Precis o sa va inbogateasca Putin pe voi toti mujicii (existenti si in Romania din pacate).Pana atunci pahod na Sibir straine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai citeste mataluta si aici :http://beforeitsnews.com/politics/2014/04/benjamin-fulford-april-14-2014-surrender-or-die-that-is-the-choice-the-us-cabal-government-now-faces-2613720.html

   Ștergere
  2. Domnule Bircea, daca sunteti ca cel din poza, ma asteptam la o replica ca lumea. Daca asa demonstrati ca tineti la Romania, nu ma mir ca a ajuns unde este. Articolul lui Marius este correct si la obiect.

   Ștergere
  3. Gheorghe Bircea , ești cumva mason?!

   Ștergere
 2. Domnule draga elibereaza-te de prejudecatile trecutului si de spalarea pe creier occidentala si priveste realitatea in fata. Suntem niste sclavi ai occidentului si acum Asia isi joaca rolul noii istorii, ca vrei sau nu vrei dumneata, asta e , occidentul se va prabusi curand. Ca romen , cred ca sunt mult mai mult decat politicienii pe care-i votezi cu slugarnicie.
  Amin !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu obisnuiesc sa comentez pe blogul lui Moise Guran, schimb ID-ul frecvent ca ma pune pe tusa frecvent. Mai sunt si alte bloguri, dar al lui se pare ca este mai vizitat. Blogul dvs. se pare ca este la inceput, dar mesajul dvs. este clar - trebuie facut CEVA pentru a salva Romania. Sunt multi aderenti la sugestiile dvs. dar asta nu-I sufficient. Trebuie adunati si organizati. Am sa va mai vizitez. Felicitari pentru acest inceput.

   Ștergere
  2. Romania are multi cretini. De 24 de ani nu aud altceva , atunci cind se intampla lucruri rele pentru noi decit universala scuza ; coministii, securistii, bolsevicii etc sunt de vina > Deci de 24 de ani Romania a fost condusa de partide de toate ,, culorile " si toate au furat sau au instrainat tot ce se pute : petrol, gaze, aur, uraniu, apa minerala ,uzine si fabrici la fier vechi, oameni destepti foc ce sunt preluati de occident etc...etc. In timp ce cretinii injura pe rusi ,chinezi ( chiar Antonescu la Realitatea compara cultura chineza cu ce franceza !!!) acestia cuceresc economic , prin invazia de marfuri planeta, Dar ei nu si nu . Jos Putin . Jos China . Jos chilotii (sic) Adica deja suntem in fundul gol. Dar fuduiiiiiiiiiiiiiiii !!!!

   Ștergere
  3. Cati ani de sclavie comunistă a îndurat Românul? Crezi dumneata ca cineva mai dorește un Lenin, Stalin, Ceaușescu? Unde se mai poate neamul Român orienta dupa anii de sclavie și rationalism, am fost tânăr pe vremea aceea, dar nu cred ca mi-as dori să fiu spălat pe creier de un idiot comunist.... Sau familia sa imi fie executată ca nu vreau în PArtidul Comunist, traiesc pentru prezent si viitor, de la trecut am invatat suficient încât sa spun 'pieriti dreaqului de comunisti ' !

   Ștergere
  4. Radule draga, aici nu este vorba de niciun comunism. Trecutul s-a dus. dar asa cum comunismul s-a dus a venit timpul si pentru capitalism. Omenirea trebuie sa treaca la alt sistem, care sa nu semene cu niciunul de pana acum. Suntem in alta dimensiune spatio-temporala si noi cei deacum trebuie sa creem o noua lume, asa cum vrem dreapta pentru toti si in bunastare si abundenta. Problema este sa scapam de cei care nu vor asta pentru ca-si pierd privilegiile...
   Numai bine !

   Ștergere
  5. Domnule Radu Silaghi, nimeni nu doreste ce a fost - ori n-a fost bun ori nu se mai poate. La fel ca dvs, nu as accepta o spalare de creer nici de la un comunist dar nici de la un capitalist. O sa vina o vreme cind veti intelege ca atit comunismul cit si capitalismul sunt cam acelas lucru - nici unul nu-i mai breaz. Am invatat din viata, ca atunci cind resping ceva este bine sa propun altceva in schimb - altfel cum pot demonstra ca ce am respins nu este bun?
   Este foarte adevarat ca adevaratele mari puteri, care se inteleg se vor respecta. Celelalte se vor teme. Hrusciov, cred ca a fost primul conducator rus care a inteles India si a inceput sa-si intareasca relatiile in aceasta directie. Astazi, relatia Rusia-China-India nu mai este o noutate. Germania, cred ca este singura dintre occidentale care intelege cu adevarat importanta acestei relatii – lucru care se observa in echilibrul ei economic. Cindva am pierdut un contract important cu India (Calcuta), au fost preferati rusii. Altadata am cistigat un contract important cu Libia, in defavoarea francezilor. Relatiile economice interstatale nu se bazeaza neaparat pe bani, ci pe continuitate, in diverse ramuri. Relatia complexa este superioara unei relatii specifice/contractuale. Relatiile complexe se fac intre tari nu intre firme/companii. Este ceea ce obisnuim sa le numim bilaterale – acestea fundamenteaza o cooperare. UE, de exemplu, nu a reusit sa genereze acest tip de relatie, benefic ambelor parti – pentru simplul motiv ca … nu are interes in aceasta directie. Absenta acestei cooperari a dus deja America unde se gaseste – inhibarea marilor financiari (care isi spun investitori) nu este de natura sa-i ajute sa reface economia propriei tari. UE, conceput pe acelasi calapod, va urma.
   Se vorbeste de uniune, de federalizare, de independenta, de autonomie. In Europa centrala si de est, in ultimele decade au avut loc multe transformari sau reorganizari teritoriale, care sunt elocvente pentru ce voi arata in continuare. Atunci cind se vorbeste de o globalizare, oligarhiile financiare ii forteaza initierea pina la limita interesului financiar. Din acest punct de vedere este mult mai comod de acaparat teritorii mici, pe care sa le smulgi din angrenajul social/national in care ele exista. In acest fel, acel teritoriu mic devine total dependent economic de acaparator. Sigur, sub acoperire ideological si politica, si atit. Spre deosebire de aceasta “farimitare”, federalizarea consta in sprijinirea economica a teritoriului adherent. De cele mai multe ori, acest proces are loc prin favorizarea resurselor locale si contribuirea la bunul mers general. Este mai eficient iar rezultatele se simt mai repede la toate nivelele sociale. Locuri de munca adecvate aptitudinii, experientei si pregatirii.

   Ștergere
  6. > continuare:
   Un exemplu care se pare ca s-a finalizat pozitiv (exceptie) a fost separarea Cehiei industrializate de Slovacia agrar-forestiera. Ce le-a salvat a fost faptul ca au pastrat relatiile economice existente – au continuat intre ele aceleasi schimburi, fara un aport pagubitor din exterior. Yugoslavia a fost destramata si nu mai aud ca poporul se simte acuma mai bine decit pe vremea lui Tito – oamenii contribuiau la economiile occidentale cit timp era nevoie de ei si reveneau in tara cu aportul financiar care contribuia la dezvoltarea economica a tarii. Astazi si acolo este ceia ce este astazi in Romania.
   “Rusia a fost intotdeauna o tara multinationala”, dar a fost o tara. In loc sa-si spuna federatie isi spunea uniune. Este greu sa fie “mincata” de globalizarea occidental. Motiv pentru care se incearca sa se rupa din ea, bucatica cu bucatica. Este absolut firesc sa-si gasesca modalitatea de a se apara, si are resurse imense pentru asta. Plus suportul celorlalte tari din aceiasi categorie.
   Si globalizarea si federatia sunt de fapt niste sfere de influenta. Globalizarea va termina cu o adinca diferentiere intre clase (foarte bogati si foarte saraci), iar federatia va ajunge la o uniformizare sociala (bazata pe aptitudinile personale – experienta si educatie).
   Sigur ca sunt multe de spus pro si contra. Majoritatea obiectiilor vor ajunge la un numitor comun: calitatea conducatorilor, a celor pe care poporul ii allege. Dar in ideia unor conducatori perfecti, globalizarea n-are nici o sansa, pe cind federatia are succesul asigurat. Deci centrul de greutate al sistemului economic este calitatea conducatorilor. Sa crezi in existent acestei calitati, este o utopie – istoria a demonstrate-o. Ce trebuie sa inteleaga alegatorul este ca … alesul nu trebuie lasat din miini. Intotdeauna poporul stie cel mai bine ce este mai bine pentru el si va pazi ca toate hotaririle sa fie respectate si duse la bun sfirsit. Pentru asta, Constitutia trebuie modificata, sa pastreze puterea in miinile poporului, sa nu o lase in miinile conducatorilor. Vor dispare coruptia, furturile, somajul, saracia.
   Nici daca as vrea, n-as fi instare sa finalizez acest concept, dar il consider un correct punct de plecare in gindirea unei societati noi, nu comunista si sigur nu capitalista. Nu i-as spune nici socialista – variantele “socialiste” existente astazi prin diferite colturi ale lumii, pot creea confuzii. Acest concept nu doreste o federalizare simultana si totala a intregii lumi (cum propaga socialismul britanic si american -totul sau nimic), prin revolutii singeroase, alta alternative nu exista. Consider ca auto-educarea personala, fata-n fata cu realitatea vietii este cea mai sigura cale spre reusita.
   Ceia ce vad si inteleg din articolul prezentat de domnul alexandru (material asamblat de Lada Ray si interpretat/completat de Marius Smedrea), este o reactie de aparare a conceptului de federalizare. As vedea ca un demers pozitiv reunificarea Yugoslaviei, reunificarea Romaniei (nu prin UE care este o aiureala).
   motivul pentru care v-am facut acesta scurta exemplificare, este spre intelegerea ansamblului care duce la clarificarea detaliului. Fiecare tara se dezvolta intr-o conjunctura internationala, careia trebuie sa i se adapteze. Abia acuma, fiecare popor poate sti ce trebuie sa ceara de la guvernantii lui. Si nu numai sa ceara, ci chiar sa impuna.
   Eu stimate domn Radu, de mult nu mai locuiesc in Romania, dar chiar si de aici, din Canada, sunt extrem de interesat de ce se intimpla in tara - odata pentru ca am continuat sa fiu roman si dealtfel, orice se intimpla in prezent in lume (in orice loc) se va reflecta intr-un fel sau altul asupra bunului mers al vietii in viitor in alte locuri, inclusiv in Romania.

   Ștergere
  7. >> alta continuare:
   Chiar ieri am urmarit la televizor, un program, The Agenda with Steve Paikin is TVO's flagship current affairs program. It is committed to engaging public-minded individuals in current affairs ... la care au participat: Jan Neverson (1963) profesor de filozofie de la Waterloo U, Marni Soupcoff, jurist si jurnalist Executive Director of the Canadian Constitution Foundation, Sakura Saunders (1979) scriitor american de origine japoneza mebru al miscarii Mining Injustice Solidarity Network si Alan Sears jurist si profesor Toronto U si CEO al organizatiei conservative (same-sex) Alliance Defending Freedom.
   Tema discutata: Tired Democracy, Radical Perspectives. Deci s-a discutat despre controlul democratic participativ asupra partidelor de guvernamint. We should have the right to vote well, People should have the control of the market starting from school, Give me liberty and Justice, Immoral behavior of the market happens for a reason, Rich people (corporations) can influence members of parliament, No parties, no gouvernment, just people engagement, We must be citizens not consumers of democracy , the citizen is a consumer if the government is the provider, Role defense system comes after establishing relations between countries, Only when people talk openly to reach correct decisions, There is exploitation of people in many places around the world, Voting right empowers the voter, Give me liberty and justice, samd.
   Vedeti, domnul Radu, cum se discuta intr-o tara capitalista, unde dvs si altii credeti ca totul este asa cum trebuie? Ce este adevarat, este ca aceste rabufniti sunt uneori izolate alteori cind apar ca reactii de mase, apar impreuna cu formele de oprimare ... capitaliste.

   Ștergere
 3. Namaste Marius ! Felicitări pentru calitatea blogului și exactitatea informației ! Multe realizări sunt posibile cu bun-simț, informația adecvată și maiestria necesară !

  PS : " Câinii latră, Caravana merge înainte. "

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru apreciere. Eu incerc sa fiu cat mai clar si sa aduc argumente la tot ce scriu si afirm. Acesta este jocul lumii acum. Daca unii nu vad la TV asta, nu cred ! Este problema lor ce cred si ce nu. Sper ca toate astea sa iasa la lumina cat mai curand si sa-i ajutam sa inteleaga si pe cei orbi sau care inca dorm...
   Si-n afara de asta, sa putem face ceva si pentru tara noastra, caci , dupa cum vezi in exteriuor se misca ceva, la noi aproape nimic. dar nici nu te miri cu oameni de genul comentatorului de mai sus.
   Fostii militari ies in strada doar cand le taie pensiile de 4000 de lei, in rest ceilalti sunt dependenti de sacosile gratuite gen Mazare de la Constanta...cu cine sa schimbi lumea ??!!
   Doamne ajuta si paste Fericit !

   Ștergere
 4. Bircica, dute tata si inchinate lu obama nazistul si lasa oamenii in pace !

  RăspundețiȘtergere
 5. Trebuie sa fii nu doar naiv sa crezi ca, starea de colaps profund generalizat,se poate prelungi si mai poate amana un final previzibil : America cu mirajul ei ,si "adanca" bunastare de regie fireste ,e timpul sa se retraga. Nu poti clama ceva la nesfarsit pe post de altceva, ce in fond nu poate exista, parazitand la infinit state pe care le-ai manipulat si destramat, in cel mai criminal mod, pe durata a multi ani de umilinte si "evolutii". Nu pot continua la infinit astfel de practici. Desigur ca multi profitori si imbuibati, din si de pe langa chiar si verigi colaterale ale acestui sistem, si doborati aproape de vreme, nu vor accepta ceva ce pentru ei a fost pentru ei izvorul unei "sigurante depline".Macar Acum, cand isi numara zilele cum dorea cineva cu...ferma la Cornu, sa-i numere ...ouale, nu spera in alte vremuri pozitive si pentru altii nu numai pentru ei in postura de ...ramasite ale altor epoci. Un fel de ..."Conu Leonida fata cu reactiunea".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este dar, nu putem forta pe nimeni sa creada ceva. Fiecare are propriul adevar. da propriul adevar si nu gresesc cand spun asta. fiecare experimenteaza si creeaza in felul sau propriu Creatia. Acum , ce nu exista la unii un discernamant vis-a-vis de legile universului si de a discerne realitatea de iluzie...este altceva. dar sunt optimist ca vor veni si ei pe ,,cale" intr-un tarziu. Nu-i niciun castig sau nicio pierdere...asta-i jocul Creatiei..
   Bucuria de-a experimenta
   Drum drept spre Lumina !

   Ștergere
  2. Este foarte interesant acest articol:http://beforeitsnews.com/politics/2014/04/benjamin-fulford-april-14-2014-surrender-or-die-that-is-the-choice-the-us-cabal-government-now-faces-2613720.html

   Ștergere
 6. ''EGREGORUL banului''occidental..... a murit !
  ADEVARAT....a murit !
  ......
  Sa fie ''ingropat'' (inaltat ) pe planeta Saturn !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. VISATORI DIN TOATE TARILE ,UNITI-VA !......SINCRONIZATI-VA !.....in meditatie...si in actiune....avand reper calendarul Lunar.
   (parafraza la fantastica nuvela ; ''Pelerina '' , scrisa de Mircea Eliade. )

   Ștergere
 7. " O schimbare reala ! "
  Despre ”avantajele ” actualului sistem ” democratic” cred ca nu mai e cazul sa vorbesc. Pe scurt vedeti in imaginea alaturata.

  Credeti ca daca schimbam Guvernul, partidele sau ponderea lor la guvernare are vreo relevanta in intreg mecanismul redat succint in imaginea alaturata ?

  Nu credeti ca e nevoie sa schimbam intregul mecanism de functionare a sistemului , deci a sistemului insasi ?

  Credeti ca rotirea la guvernare a diverselor partide politice, e suficienta ?

  Din tot sistemul ” democratic” , puteti decide prin vot decat structura politica, nu puteti alege (schimba) ceilalti jucatori, mult mai importanti, precum bancile ( FMI, BM, bancile comerciale, etc.), corporatiile precum ( Chevron, Bechtel, Gabriel Resurses, Nestle, etc.).
  Deci avem doar iluzia ca parerea noastra conteaza, sistemul functioneaza perfect identic indiferent de optiunea noastra de vot, in schimb dezbinarea noastra creste cautand vinovati in cei care au votat cu cei ce guverneaza, defapt asta nici nu conteaza, asa cum am spus mai sus, doar concentraa atentia noastra catre o mica zona din imaginea de ansamblu.

  Da intreg sistemul este gresit, intreg sistemul serveste defapt unui procent infim din populatie, ceilalti fiind storsi de toate resursele.

  Aud mereu expresia, ”schimbam , dar ce punem in loc ? ” Solutia fiiknd cautata in spatiul ingust din intreg sistemul, respectiv in schimbarea clasei politice. In acest fel pastram defapt acelasi sistem total ineficient. Lucrurile astea se repeta de cateva ori in viata noastra succedand sperante de scurta durata urmate de lungi amagiri. Ajungem la o varsta cand privind in spate observam ... Vezi mai departe : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202700348058292&set=a.10200816415321151.1073741829.1486561754&type=3&theater

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu stiu cati de aici au facut ceva pt tara asta, dar la comentarii pompoase toti suntem buni... Nici eu nu am facut nimic pt ca sunt la inceput de drum in viata. Mi-am întemeiat familia mea de 2 ani si acum ma mut la tara sa plantez si pomii. Sunt de acord doar cu comunitățile mici si agricultura. In rest, doar pălăvrăgeală, nimic concret. Puneti osul la treaba si nu mai inventati tot felul de scenarii. Suntem ca in bancul cu țiganul si ceaușescu: politicienii fura, romanii fac politică si toti vor sa muncească tiganii. Stima si respect

  RăspundețiȘtergere
 9. Doua sau trei comentarii sunt ale ''supraveghetorilor de site '', acesti bugetari de lux ,care sunt platiti sa faca propaganda capitalismului,si sa deranjeze,buruieze, ...discrediteze,alte opinii ,critice la epoca_capitalipsa.Parerea lor se masoara doar in bani---deci nu conteaza.
  Pe cine punem in loc ?.E o intrebare vicleana ,ce o aud din ce in ce mai des.
  -Pe cineva care se aseamna cu Nelson Mandela...sau pe cineva care seamna cu Mahatma Gandhi...sau cu Martin Luther King jr....pe cineva care sa-i convinga pe ''negrii-albi'' din Romania ,ca nu trebuie sa mai cumpere marfurile occidentalilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Dan. Pot sa bruieze si sa discrediteze cat vor. Conteaza ca ceea ce citesc cititorii blogului meu sa ramana cu concluzii pozitive si constructive, sa se trezeasca la adevarul care ne este ascuns premeditat de catre politicieni si mass-media, dar toate acestea sa duca la trezirea spirituala a cat mai multi . Fiecare sa constientizeze faptul ca suntem fiinte totale, dar cu capacitatile noastre temporar adormite pe care trebuie sa ni le trezim si sa luam viata in mainile proprii. In acelasi timp sa le retragem acestor papusi, marionete politice puterea pe care le-am cedat-o datorita sistemului. va veni si vremea propriei raspunderi cat de curand si atunci va trebui sa ne bazam pe propriille puteri si asta chiar foarte curand. va trebui sa dam dovada de cea mai profunda omenie si iubire fata de ceilalti. Acesta va fi examenul nostru si cei care va trebui sa plateasca vor plati cu siguranta. Am ajuns in vremea cand omenirea nu mai are nevoie de lideri, facand referire la ce ai scris. Noi trebuie sa fim liderii, condusi de propria moralitate si sincroni cu legile divine. Prin noi si cu noi se face aceasta transformare si ea SIGUR va fi ! Exemplul personal este chintesenta acestor transformari sociale si sunt exemple pana in momentul de fata enorme, am vazut pe YouTube imagini care m-au facut sa lacrimez, de o valoare umana extraordinara, deci exista. Fii increzator si pozitiv o sa vezi ca totul se va transforma in bine.
   Drum drept spre Lumina !

   Ștergere
 10. Buna seara !,
  Sunt de acord ca ''trezirea'' spirituala e...foarte importanta pentru vremurile acestea.......Instinctul teleologic al Materiei...si discriminarea metafizica (in paranteza trebuie sa spun ca am recitit de patru ori ''Tehnici Yoga'' ,scrisa de Mircea Eliade ,sa incep a intelege )...despre actiunea in nonactiune......etc..etc...Totusi am impresia ca ..teroarea istoriei '' ne obliga sa actionam.
  Daca e sa vorbim doar despre aur,..despre muntele de aur de la Rosia Montana, un munte asa de ravnit de occidentul muribund....noi avem datoria sa-l protejam...sa-l lasam acolo unde este...pentru ca e ca o inima ce rezoneaza cu Universul. Muntele acela, care nu-i chiar asa de mare, confera stabilitate, echilibru....pentru toata Europa. Dar numai acolo, in CARPATI,nicaieri in alta parte !
  ....Am urmarit cu mult interes,si emotie,documentarul lui Daniel Roxin,despre Traci, si a inmugurit in inima mea un sentiment nou-------REGII TRACI SE (RE)INTORC PRINTRE NOI CA SA APERE MOSIA !...si sunt multi..foarte ....In lunga istorie ,tara aceasta a avut multi regi ,si comandanti de osti, si preoti adevarati....si acestia se (re)intorc...Sunt acum printre noi. Tineri,maturi,ori batrani...sunt aici. Pe ei trebuie sa-i alegem,pe ei sa-i votam !
  Poate ca e mai bine sa mai asteptam,pana ce Soarele incheie procesul de schimbare a polilor,...... cu aceasta se sfarseste ultimul ciclu din Era Pestilor.....ca sa vedem cu claritate pe ce drum sa mergem.insa doar impreuna cu REGII TRACI !

  RăspundețiȘtergere
 11. "COMUNISM" ATI AVUT, CAPITALISM......AVETI (mai nasol cu capitalul) .ACUM URMEAZA SA CLADIM ALTRUISMUL. FRATIA REGILOR DRACI -DRAGON(TRACI) IN NR DE 17 ESTE PE CALE SA APARA INSA NU VA AVEA NIMIC IN COMUN CU ROXIN ,CACI EL ESTE CAPITALIST , ADICA UMBLA DUPA FAIMA SI BANI . IO AS THAARQ UN AG VALENTIN DIN VECHEA FAMILIE THAARQA , FAMILIA REGILOR DRAGON SI .......... PRIMUL DINTRE EI

  RăspundețiȘtergere
 12. NAMASTE !!! Faptul ca ROMANIA NOASTRA e asezata taman unde nu trebuie le da atat lor cat si noua dureri de cap. Spun asta referindu-ma la cele intamplate in 2012,2013 si ce va urma in 2014. S-au spetit EI cat s-au spetit,ba cu mita,ba cu contracte ascunse poporului,ba cu promisiuni facute si altora prin Honduras si nu numai si tot nu au ajuns unde au vrut. Cand spun ei ma refer la GCRM golld corporation-acum-asa cum bine punctezi in articol,nu se recunosc infranti de propria lor RAPACITATE si nici de RASPUNSUL FERM AL STRAZII.Si mai nou intenteaza procese cerand despagubiri astronomice. LE VOR VEDEA CUM IMI VAD EU CEAFA FARA OGLINDA. CINE I-A CHEMAT AICI ? HABOTNICIA si NESATIETATEA CARE II CARACTERIZEAZA CA SI PE POLITRUCII FLAMANZI DE PE CHEIUL DAMBOVITEI. Dar O VOR PRIMI FIX IN FREZA LUNA ASTA PE 25..Au senzatia ca sant de la politistii lumii la proprietarii tutror tarilor -cu predilectie BOGATE.Si atunci CARE ESTE DIFERENTA INTRE AMERICANI SI RUSI ? Rusii ce mai tot cauta cand nici un sfert din bogatiile lor subterane nu si le-au exploatat ? Aaa....sa nu le consume pe ale lor pentru next generation,nu ? Hai se luam de la romani ca sant slabi si prosti. Da prosti dar bogati. IATA CA ROMANUL INTELEGE CAT E DE BOGAT SI NU E DISPUS SA SE LASE FURAT DOAR CA EI SANT DOUA IMPERII .IMPERIUL NOSTRU LASAT DIN MOSII SI STRAMOSII NOSTRI SANT CODURILE SUB CARE DORM BOGATIILE SI NICIO ARMA CAT O FI EA DE TEHNOTRONICA NU LE POATE SCOATE DIN ROAMNIA.AU STIUT DACII CUM SI CE POFTE belicoase au VENETICII.

  RăspundețiȘtergere
 13. FRATILOR ,NU II JUDECATI GRESIT PE RUSI. RUSII SUNT URMASII SARMATILOR. INAINTASII NOSTRII ,AGATHIRSII SI SARMATII,AU O ISTORIE COMUNA. NU UITATI CA DACA NU ERA PRESIUNEA SARMATILOR, RETRAGEREA AURELIANA ...........NU EXISTA. SARMATII AU FOST CEI CE LE-AU ARUNCAT ACVILA,CRUCEA SI TRICOLORUL (CULORILE GARZII PRETORIENE NUMITA MAI NOU ELVETIANA) PESTE DUNARE. PRESIUNEA FACUTA DE VATICAN IN EVUL MEDIU ASUPRA ACESTUI AREA A DUS LA INLOCUIREA CONDUCATORILOR LEGITIMI DE LA NOI SI DE LA RUSI, PLANTAREA FRANCMASONILOR DE HABSBOURG -HOHENZOLERN LA NOI , SI A ROMA-NOV-ILOR LA EI, A DUS LA INVRAJBIREA ....CELOR DOUA POPOARE, LA SEMANAREA URII IN SUFLETUL ACESTOR NATII MILENAR ALIATE. AU CISTIGAT EI OCULTA LUINDU-NE NOUA BASARABIA ,IAR NOI AM TRECUT NISTRUL SI SOLDATII NOSTRII LA ORDIN CRIMINAL AU FACUT CE AU FACUT ... ASTFEL AM UITAT CINE SUNTEM .SI NOI SI EI. ASA JUDECATI LUCRURILE , SI NU MAI DEZGROPATI MORTII. PT BINELE UMANITATII, TREBUIE SA LASAM ACESTE LUCRURI IN URMA SI SA PRIVIM INAINTE .

  RăspundețiȘtergere
 14. rusii sunt urmasi ai sarmatilor. daca nu erau sarmatii aliati de nadejde si intr-un fel frati ai agathirsilor din carpati ,poate ca nu ar fi avut loc RETRAGEREA (INFRINGEREA ) AURELIANA. POPARELE NOASTRE AU TRAIT IN PACE PINA CIND OCULTA , A REUSI SA INLOCUIASCA FAMIILILE IMPERIALE LEGITIME, ATIT DE LA NOI CIT SI DE LA EI .HABSBOURGII DE HOHENZOLERN ,SI ROMA-NOV-II ,MEMBRII AI ACELEIASI FAMILII FRANCMASONICE ,AU FACUT CA POPARELE NOASTRE SA UITE CINE SUNT, SA SE URASCA INTRE ELE SI SA SE OMOARE. ASTAZI RUSII NU AU UITAT CINE SUNT, IN VREME CE NOI AM FACUT-O ,CU PAGUBA SUFLETELOR NOASTRE. NU MARITI MAI TARE RAUL , NU MAI DATI APA LA MOARA EXTREMISMULUI ,CACI TOTE ACESTEA NU VOR ADUCE DECIT DISTRUGERE SI MOARTE. IO AS THAARQ UN AG VALENTIN C.T.A.I AL AGATHIRSILOR

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest mesaj nu are statutul de campanie electorala conform Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001 modificata.

  Stimati conationali

  Sunteti chemati la miscarea patriotica a romanilor si promovarea acesteia in toata lumea, prin care sa ne redam identitatea, mandria nationala, dragostea de patrie, harnicia, corectitudinea, respectul pentru tot ce este romanesc, dragostea si atasamentul fata de conationali, calitati pe care societatea moderna le-a distrus.
  Nu ezitati si intrati in randurile noastre, dati-va osteneala si interesul pentru a fi patrioti, sa luam pozitie fata de cei care ne terfelesc numele si tara, pentru a-i aduce pe toti romanii in rand cu noi.

  Atotputernicul sa ne ajute !

  A aparut o speranta pentru o schimbare radicala in Romania. Nu putem sta alaturi si privi in continuare cum suntem vanduti ca sclavi, cum suntem prostiti si batjocoriti in tara noastra, pentru care strabunii nostri s-au jertfit de a ne-o lasa mare frumoasa si bogata. Sa profitam de aceasta speranta care poate fi salvarea noastra.
  In Noembrie 2014 vor fi alegeri prezidentiale. Daca sunteti patrioti, sustineti candidatura lui

  Mircea Moise
  „ http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me „

  la alegerile pentru presedentia statului Roman.
  El are capacitatea, vointa si metodele pentru o schimbare pozitiva in Romania, ceeace guvernantii de pana acum nu le-au avut.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Mircea Moise eu nu fac publicitate electorala pe blog. Referitor la ce ar trebui sa se intample cu tara mea...raspusul este FARA PARTIDE POLITICE SI FARA SISTEMUL CAPITALIST ca sistem economic. Eu imi doresc o societate pe baze spirituale si economic pe economia bazata pe resurse, gen Proiect VENUS a lui Jacques Fresco. Nu va cunosc si nu stiu ce urmariti, cine e in spatele dvs cu banii pentru campania electorala...
   Va urez numai bine !!

   Ștergere
 16. bine i-ai zis-o. NOI TREBUIE SA NE AUTO EDUCAM SA NE CONDUCEM SINGURI. N-AVEM NEVOIE DE PRESEDINTI CARE SA NE CONDUCA .....UNDE , LA CE . SPERANTA VOASTRA VA FI AURUL AGATHIRSILOR DIN CARPATI.CU EL SE VA PLATI DATORIA VOASTRA EXTERNA CONTRACTATA IN NUMELE VOSTRU DE CEI PE CARE I-ATI ALES .DAR PT ACEASTA TREBUIE SA DOVEDITI CA IL MERITATI. VOM RUPE JUGUL FMI -ului DE PE GITURILE VOASTRE DAR SI VOI TREBUIE SA VA FACETI PARTEA . SI PRIMUL LUCRU PE CARE TREBUIE SA IL FACETI ESTE SA AFLATI CINE SUNTETI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noi cautam noi sisteme economice si sociale care sa ne aduca bunastarea, dar nimeni nu vede ca adevarata bunastare absoluta este chiar in noi, suntem focalizati doar pe ce vedem. Daca ne-am schimba noi interior mai intai, oare nu ar aparea si rezolvarea tuturor problemelor noastre? Fara gluma, ganditi spiritua, profund ! Putem materializa orice ne dorim din Univers daca avem o anumita inaltime spirituala. BUNASTAREA REALA REZULTA DINTR-UN NIVEL SPIRITUAL CAT MAI INALT, CONSTIINTE DIVINE SI DE LUMINA CARE VOR AVEA CE ISI DORESC PENTRU CA SUNT IN COMUNIUNE CU SFERA DE CONSTIINTA CEA MAI INALTA. SI TOT EI POT SCHIMBA LUMEA CU ADEVARAT ! Precis vor fi cativa cretini care sa ma injure pt. acest raspuns !

   Ștergere
 17. Asa este, conform lui Hermes Trismegistos ,,Ce este in afara este si-n interiorul tau si invers "dar pana la realizarea masei critice de oameni cu constiinta ridicata penreu a se putea produce bascularea pozitiva pe planeta mai avem putin ,,de tras". Oricum suntem pe calea fara intoarcere spre binele suprem...
  Numai bine !

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.